Artiștii noștri

Alexa Stier - pian, Director Artistic

Electra Perivolaris - compozitoare

Anita Balázs - violoncel

Rebeka Balázs - soprană

Áron Papp-Fejér - violă

Alexandra Balogh - pian

Zsuzsa Domahidi - flaut

Alex Goldberg - vioară

Derek Hartman - pian

  • Pian, Director Artistic

    Pianista Alexa Stier, denumită de curând în New Britain Herald ca “ fenomenală pur și simplu”, a concertat ca solistă cu diverse orchestre din Europa și Statele Unite ale Americii: Royal Scottish National Orchestra (UK), Kelvin Ensemble (UK), Orchestra Filarmonicii “Dinu Lipatti” din Satu Mare, Orchestra de Stat Transilvania din Cluj-Napoca (România), și New Britain Symphony Orchestra (USA).

    Alexa a fost câștigătoarea a numeroase concursuri de pian, ca și Sheepdrove Piano Competition (Marea Britanie) și Virtuoso & Belcanto Concerto Competition (Italia). Ea  a câștigat Premiul III, Premiul Publicului,  și Premiul Special pentru abordarea unei lucrări contemporane la Concursul Internațional Olivier Messiaen (Franța), și a fost distinsă cu Premiul Special “Maurice Ohana” la Orléans International Piano Competition (Franta). Alexa a fost selectată ca una dintre cele mai bune doisprezece candidați a Concursului de Pian George Enescu, București, unde a primit Premiul Special Constanța Erbiceanu acordat pentru cel mai bine clasat concurent din România.

    Alexa a susținut recitaluri în țară și în străinătate: Time:Spans Festival (New York), Extensity Concert Series (New York), Dame Myra Hess Concert Series (Chicago), Edinburgh Fringe Festival, Glasgow Royal Concert Hall (UK), Villa Celia (Ecuador), Vaidilos Theater (Lithuania), Teatro del Sale (Firenze), Mozart Festival (Cluj-Napoca), Centrul Muzical al Universității Transilvania (Brașov), și Sala Sfântul Ștefan din Odorheiul Secuiesc.

    Născută în Satu Mare, Alexa a fost studenta Liceului de Artă ‘Aurel Popp’ Satu Mare, sub îndrumarea prof. Annamaria Manfredi. Alexa și-a finalizat studiile liceale la  școala Erskine Stewart’s Melville School din Edinburgh, Scoția, prin Bursa Silvestri. Ea a fost studenta Conservatorului Regal din Scoția în clasa profesorului Fali Pavri. Alexa a absolvit masteratul în cadrul Yale School of Music (SUA) sub îndrumarea Profesorului Boris Berman. Din anul 2021, Alexa a început studiile de doctorat la Yale School of Music cu profesorii Boris Berman și Wei-Yi Yang. Momentan Alexa predă pian la New School for Music Study din Princeton, și este președinta și directoarea artistică a Festivalului de Muzică de Cameră ContemporArt din Satu Mare.

  • Pian

    Pianistul american Derek Hartman și-a construit o carieră internațională ca interpret premiat și educator dedicat. A susținut recitaluri pe scene din Statele Unite și Europa, inclusiv la John F. Kennedy Center for the Performing Arts din Washington, D.C., și la Golden Hall a Musikverein-ului din Viena. Hartman a obținut Premiul I la cea de-a șaptesprezecea ediție a Concursului Internațional Beethoven de la Viena și a câștigat premii importante la Concursul Internațional de Pian din Washington și la Concursul Internațional de Muzică din Chicago. A apărut ca solist alături de Orchestra Simfonică din Viena (Austria), Orchestra Simfonică din Milwaukee (Statele Unite) și Filarmonica Clara Schumann (Germania). Muzician de cameră pasionat, Hartman a colaborat cu artiști de renume internațional, precum violistul Jordan Bak și flautistul András Adorján, fiind, de asemenea, un colaborator permanent al Festivalului de Muzică de Cameră ContemporArt din Satu Mare, România. Fundalul său muzical eclectic include pregătire și experiență în jazz, muzică populară, improvizație, compoziție, teorie muzicală și interpretare de continuo. Din 2024, Hartman este lector de pian la Blair School of Music, Vanderbilt University. În prezent, este doctorand în Artele Muzicale la Yale School of Music, unde a studiat cu Boris Slutsky. Și-a urmat studiile universitare la Bienen School of Music, Northwestern University, fiind student al Dr. James Giles; de asemenea, a urmat un minor în teorie muzicală. Hartman s-a născut și a crescut în zona metropolitană Twin Cities din Minnesota și locuiește în prezent în Nashville, Tennessee.

  • Compozitor

    Electra Perivolaris (n. 1996) este compozitoare și pianistă din Scoția, cu origini mixte britanice și grecești, descrisă de BBC drept „O stea clasică a viitorului” și de BBC Radio 3 ca fiind „Una dintre reprezentantele de frunte ale noii generații de femei în muzică”. Comenzi recente au inclus lucrări pentru London Sinfonietta, BBC Singers, BBC Concert Orchestra, Orchestra of the Age of Enlightenment, Scottish Chamber Orchestra și Royal Scottish National Orchestra Composers’ Hub. Electra este doctorandă în compoziție la Universitatea Oxford, după ce a absolvit studiile de licență la Royal Conservatoire of Scotland și studiile de master la Royal Academy of Music din Londra, unde a primit distincția DipRAM pentru un portofoliu final remarcabil. În perioada 2022–2023 a fost compozitoare a Royal Philharmonic Society, iar în 2024–2025 a fost desemnată câștigătoarea bursei inaugurale oferite de Young Classical Artists Trust, compunând lucrări noi pentru interpreții YCAT la Wigmore Hall.

  • vioară

    Lăudat pentru interpretările sale „fierbinți și sensibile”, Alexander Franco Goldberg este un violonist american-italian dinamic, cunoscut pentru capacitatea sa de a conecta muzica cu teme estetice și literare mai ample. Alexander a primit distincții precum o bursă de cercetare Fulbright, Concursul de Concertos de la Yale, Head of College Cup și Premiul Selden pentru „realizări academice remarcabile și potențial creativ” și pentru „vigoare, idealism și interes constructiv în muzică și umanioare,” precum și premii importante în competiții din Italia, Germania și SUA. A evoluat ca solist în săli prestigioase precum Berliner Philharmonie, Jordan Hall și Woolsey Hall. Profund dedicat muzicii de cameră și muzicii contemporane, este membru fondator al Chigiana Chamber Ensemble și a cântat alături de membri ai cvartetelor de coarde Berg, Brentano și Borromeo. În prezent, urmează un doctorat în interpretare la vioară la CUNY Graduate Center, sub îndrumarea lui Mark Steinberg din Cvartetul Brentano.

  • Violoncel

    Anita Balázs este o violoncelistă maghiară cu renume internațional, apreciată pentru expresivitatea sa artistică și prezența sa dinamică pe scenă. Născută într-o familie de muzicieni, a început să cânte la violoncel la vârsta de cinci ani și a câștigat rapid recunoaștere în Europa prin concerte, festivaluri și masterclass-uri.

    La 17 ani, a fost admisă la Academia de Muzică Franz Liszt din Budapesta, studiind sub îndrumarea lui László Mező (Cvartetul Bartók) și mai târziu cu Philippe Muller în Franța. A obținut un Artist Diploma la Montclair State University, sub conducerea lui Nicholas Tzavaras (Cvartetul Shanghai), și un Master în Arte Muzicale la Yale School of Music, unde a studiat cu Aldo Parisot și Paul Watkins (Cvartetul Emerson). Mentori ai săi la Yale au fost, de asemenea, Ole Akahoshi, Ani Kavafian, Peter Frankl și Ralph Kirshbaum.

    Laureată a unor competiții prestigioase, a câștigat Premiul I și Marele Premiu la Concursul János Starker (Ungaria) și Premiul I la Concursul Internațional de Violoncel din Liezen (Austria), printre altele. A evoluat ca solistă încă de la vârsta de 12 ani, colaborând cu dirijori precum András Ligeti, Izaki Masahiro și Kenneth Lam, cântând în săli emblematice precum Carnegie Hall, Philharmonie de Paris și Palatul Artelor din Budapesta.

    A colaborat cu muzicieni de talie mondială, printre care Zoltán Kocsis, Rodion Zamuruev, David Chan, și este invitată constant la festivalul francez „Les Pianos Folies du Touquet”. În prezent, este membră a Albany Symphony Orchestra.

  • flaut

    După ce a absolvit Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a dat admitere la Conservatorium van Amsterdam unde a continuat studiul de masterat la flaut și traverso (flaut baroc) cu Marieke Schneemann și Marten Root.

    Este pasionată de muzică veche, dar este dedicată să interpreteze și cu flautul modern în diferite ocazii și locații: sinagogi, opere, orfelinate, săli de expoziții. Devotamnetul de cercetarea muzicii clasice a fost influențată în mare parte de faptul că a fost crescută într-o familie de muzicieni.

    Momentan este angajata Filarmonicii de Stat ”Dinu Lipatti” la Satu-Mare.

  • pian

    Lăudată de Radio Bartók pentru „forța elementală, virtuozitatea și energia sa” și numită de Forbes „o adevărată creatură de mirare”, pianista maghiară Alexandra Balog a susținut concerte în Europa, Statele Unite și Asia. Alexandra este câștigătoarea Concursului Internațional de Pian Béla Bartók din Graz (2017) și a primit Premiul Junior Príma și Talentum Hungaricum din partea Ungariei. În 2024, a fost inclusă de Forbes în lista „30 sub 30”.

    Bursieră Fulbright în prezent la Bard College Conservatory, Alexandra a apărut pe scene precum Conservatorul Ceaikovski din Moscova, La Chapelle Musicale din Bruxelles, și a cântat alături de orchestre precum Savaria Symphony, Royal Academy of Music Orchestra și altele. Sezonul său din 2025 include apariții la Carnegie Hall, Bellas Artes și în săli importante din Viena, Paris, Berlin, Beijing și Londra. Alexandra este, de asemenea, fondatoarea și directoarea artistică a Altalena Artists Collective, un festival și o platformă educațională cu sediul în Europa, pe care intenționează acum să o extindă în Statele Unite pentru a sprijini tinerii muzicieni și a promova schimburile muzicale cu adevărat semnificative.

  • soprană

    Rebecca-Astrid Mitrașca este o soprană originară din Satu Mare, formată la Liceul de Arte „Aurel Popp,” unde a studiat pianul și, timp de doi ani, canto. După absolvire, a fost admisă la Universitatea din Oradea, specializarea canto, unde a lucrat cu Lect. univ. dr. Lavinia Cherecheș și Conf. univ. dr. Florina Mariș-Hinsu.

    În timpul studiilor a interpretat rolurile Zerlina (Don Giovanni), Musetta (Boema) și Susanna (Nunta lui Figaro) la Filarmonica de Stat Oradea. A câștigat Premiul II la Concursul „Varadinum Art” (2018) și a cântat în Elixirul dragostei de Donizetti, alături de Orchestra Operei Vox, dirijată de Leonard Dumitriu. A participat la masterclass-uri lirico-dramatice susținute de baritonul Marian Pop și mezzosoprana Mihaela Binder-Ungureanu, cu recitaluri la Kaisersaal din Viena.

    Din 2019 este membră a corului Operei Maghiare de Stat din Budapesta, unde a participat la mai multe transmisiuni live de la Eiffel Art Studios. A obținut Premiul II la concursurile „Emil Rotundu” (Timișoara, 2020) și „Città di Massa” (Italia, 2021). În 2023 a interpretat rolurile Bianca și Gabriella din La Rondine de Puccini, alături de Pannon Philharmonic, sub bagheta dirijorului José Cura. Se perfecționează în prezent cu tenorul István Kovácsházi.

  • violă